Pressrelease: Papyrus slutför förvärvet av Procurator

Papyrus AB har förvärvat 100 % av aktierna i Procurator AB efter att transaktionen godkänts av Konkurrensverket i Sverige. RoosGruppen AB blir som ett resultat av affären aktieägare i Papyrus tillsammans med nuvarande huvudägare Altor Fund II och Triton Fund II. Köpeskillingen har inte offentliggjorts.

Procurator är en fullservicedistributör inom arbetskläder och personlig skyddsutrustning samt städ- och hygienartiklar. Bolaget är baserat i Malmö och har verksamhet i Sverige, Danmark, Norge, Finland och Estland. Omsättningen uppgick 2015 till ca 120 miljoner Euro.

”Vi är mycket glada att kunna välkomna Procurator till koncernen och Håkan Roos som ny styrelsemedlem. Procurator kommer ytterligare att stärka vårt kunderbjudande genom att tillföra personlig skyddsutrustning och arbetskläder till vårt sortiment”, säger Christoph Sander, Papyrus styrelseordförande och verkställande direktör.

”Strategiskt passar Procurator och Papyrus väldigt bra tillsammans. Genom att kombinera bolagens styrkor ser vi nya möjligheter till lönsam tillväxt. Jag ser fram emot att få bidra till denna spännande resa som aktieägare och styrelsemedlem”, säger Håkan Roos, ägare av RoosGruppen AB.

”Med förvärvet av Procurator ger vi våra kunder i Nordics & Baltics ett starkare och bredare erbjudande. Jag ser fram emot ett nära samarbete med Procurators VD Zdenko Topolovec för att integrera och vidareutveckla våra verksamheter”, säger Sören Gaardboe, COO Northern Region, Papyrus.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Sören Gaardboe, COO Northern Region, Papyrus, Tel. +45 242 86700
Tomas Bergström, SVP M&A and Corporate Development, Tel. +46 70 317 8092
Stefan Sikander, Corporate Communications Director. Tel. +46 706 404684

Med en nettoomsättning på 1,5 miljarder Euro (2015) är Papyrus en ledande distributör av produkter, lösningar och servicetjänster kopplade till trycksaker, förbrukningsvaror inom städ och hygien samt förpackningsprodukter till över 65 000 företagskunder i 19 europeiska länder. www.papyrus.com


Pressrelease som PDF