Worksafe arbetshandskar - din guide

Worksafe arbetshandskar täcker in så gott som alla behov i olika arbetsmiljöer med allt från engångshandskar och gummihandskar till montagehandskar, kemskyddshandskar och skärskyddshandskar.

Montagehandskar Assembly från Worksafe.
Worksafe Assembly
Montagehandskar i syntet eller läder. För de flesta montage, packning och liknande arbeten.
Gummihandske kemskyddshandske Chem från Worksafe.
Worksafe Chem
Vätsketäta med dokumenterat skydd mot de kemikalier som de testats för. Är lite kraftig och har ofta ett tunt bärande foder av bomull eller annan textil. De flesta av dessa handskar är certifierade och inordnade som personlig skyddsutrustning Kategori III, avsedda för arbeten med högsta risknivån.
Gummihandske, latexhandske Clean från Worksafe.
Worksafe Clean
Handskar som skyddar användaren mot ämnen samt skyddar de ämnen som hanteras av användaren. Kan användas flera gånger. Många handskar är godkända för livsmedelshantering och är vätsketäta men inte testade eller godkända för användning vid skydd mot kemikalier.
Skärskyddshandske Cut från Worksafe.
Worksafe Cut
Skärskyddshandskar tillverkade av syntetfiber som ibland kombineras med glasfiber, stål och beläggningar av olika syntetiska material eller läder.
Varmeskyddshandske Heat från Worksafe.
Worksafe Heat
Handskar för hantering av varma föremål eller skydd mot hög värme. Materialen kan vara skinn, bomull, Kevlar®, Preox med flera.
Worksafehandske i nötnarv för heavy duty-arbeten
Worksafe Heavy
Klassiska arbetshandskar med krage, i skinn och andra material avsedda för ”heavy duty”-arbeten. Även kraftiga handskar med olika beläggning för blöta eller oljiga arbeten. Ger det bästa mekaniska skyddet.
Engångshandskar Hygiene Worksafe.
Worksafe Hygiene
Skyddar på två sätt - dels användaren, dels det som hanteras av användaren. De flesta handskarna är endast avsedda för engångs- eller korttidsanvändning och uppfyller i förekommande fall de speciella godkännanden som krävs för livsmedelshantering samt även vissa krav enligt medicinska standarder.
Tyghandskar Light från Worksafe.
Worksafe Light
Textilhandskar, vävda och stickade handskar. Används vid arbeten med minimala risker och som extra foder i andra handskar. Sortimentet täcker alla behov för isolering i t.ex. engångs- och gummihandskar och lättare skydd.
Precision arbetshandskar från Worksafe.jpg
Worksafe Precision
Arbetshandskar med maximal fingerkänsla. Företrädesvis stickade handskar med beläggningar i PU, nitril, latex, vinyl eller kombinationer av dessa. För både blöta och torra arbeten.
Svetshandske Weld2 från Worksafe.
Worksafe Weld
Svetshandskar som heter från Weld 2 och uppåt. Är testade och certifierade enligt EN388, EN407 och EN12477 A1 typ A eller B.