Strumpor - guide för maximal komfort

Om fötterna har det bra, har du det bra. Vi berättar vad du ska tänka på i materialvalet av strumpor för att få välmående fötter.

Materialskola - för ditt strumpval

Många strumpor idag tillverkas av material som har bra funktioner och ger god komfort. Lär dig vilka materialen är och vad de innebär.

Bomull

Naturfiber med god slitstyrka. Ger en mjuk och behaglig känsla mot huden. Transporterar dock inte bort fukt, men funkar bra om det är blandat med andra material som sköter fukttransporten. 

Ull

Naturfiber med hög fuktupptagning som värmer även när det är vått. Hjälper till att hålla en jämn temperatur. Har även en smutsavvisande och antibakteriell förmåga som gör att odörer kan minska.

Syntetmaterial

Har ofta olika goda funktioner. Syntetmaterial som exempelvis Coolmax, polyester och polyamid kan transportera fukt ut mot tygets yttre lager. Dessa material är extra bra om du bär skor med andningsmembran.

Elastan och lycra är syntetmaterial som gör att strumpan får en bekväm och bra passform. Ju bättre passform, desto mindre risk för skavsår.

Tips till dig som går i skor varje dag

Ska du gå/sitta i skor hela dagen? Välj strumpor i blandmaterial så får fötterna en bekvämare dag i skorna.

:-(

It looks like the application is not working properly on this device. Please contact customer support with a screenshot of this message, so that we can help you.