Städtips för kök och pentry

I kök gäller samma sak som på toaletter; hygienen är extra viktig för att hålla rent och på så vis minimera smittspridning. Med rätt städmetod och utrustning blir det enklare.

Använd färgkodning i din städning. Det vill säga, begränsa användningsområdet för städredskapen till en viss färg. För städning i kök gäller blå färg. På så vis bryter du smittvägar.

Köksbänkar/Bordsytor

  • KBM Professional blå microdukar passar olika ytor i kök.
  • På större bordsytor kan KBM Bondermopp vara en smidigare lösning.
  • Använd KBM Reno Clean vid punktrengöring/fläckborttagning. 

Golvytor

  • Torr- eller fuktmoppa med blåkodade KBM Kombi Bondermopp, eller KBM Micro Max mopp. Vid daglig städning - använd moppen torr eller fuktig med enbart vatten.
  • Några gånger i veckan eller vid smutsade golvytor är det bra att tillsätta KBM Wax 100 som passar alla typer av golv. Den ger en smutsavvisande och blank yta. Använder du städmetod med förpreparerade moppar, kan du tillsätta medlet i sista sköljvattnet.

Disk/Diskmaskiner

Det är viktigt att du använder rätt maskindiskmedel då det finns olika typer av diskmaskiner. I mindre kök kan det finnas vanliga diskmaskiner, till vilken man använder vanligt maskindiskmedel i form av pulver eller tabletter.

KBM Diamond tabs 4in1 passar alla typer av maskiner. Tabletten har en upplösbar folie så du slipper komma i direkt kontakt med själva tabletten när du stoppar den i maskinen. Önskar du pulver finns KBM Diamond maskindiskpulver.