Kundcase: CleanPilot och Ängelholm

"Vi jobbar mycket med självstyrande och ansvar i våra team och letade efter något som kunde funka som ett stöd och trygghet för lokalvårdaren. CleanPilot verkade passade våra behov så vi valde att prova och vi är mycket nöjda."

Det säger Pia Radil, lokalvårdschef i Ängelholms kommun, om det digitala städplaneringsverktyget CleanPilot från Procurator.

Ängelholms kommun satsar på att digitalisera olika verksamheter. Det är där CleanPilot passar in. CleanPilot är ett digitalt verktyg som ger dig en digital överblick för var och hur du ska städa samt en möjlighet att enkelt stötta kollegor om behovet uppstår.

CleanPilot provades under en projekttid i Ängelholms Stadshus med goda resultat. Under 2019 rullade man ut det till fler enheter i kommunen.

Stor skillnad på arbetet

Kort därefter dök det upp en inbjudan från Procurator till ett seminarium om CleanPilot vilket visade sig vara helt rätt.

CleanPilot har hjälpt kollegorna på flera sätt, bland annat genom att minska arbetsbelastningen i städprocessen och göra den mer flexibel. De har kunnat gå från rutinstädning till behovsstädning vilket har möjliggjort en standardisering av insatserna.

Maria anser att hon har fått ett stort lyft i arbetet tack vare CleanPilot:

- Det har blivit en stor skillnad jämfört med tidigare för mig. Nu kan jag enkelt checka av mitt arbete och få en bättre överblick så det är ett suveränt hjälpmedel.

Så funkar CleanPilot

Städledaren planerar och distribuerar ett skräddarsytt städschema åt varje lokalvårdare digitalt i CleanPilot. Lokalvårdaren använder verktyget via en app i en surfplatta som fästs på städvagnen.

CleanPilot blir ett stöd för lokalvårdaren att utföra arbetsuppgifterna på smartast möjliga sätt och styra över städtiden.

Alla får överblick kontinuerligt och skulle en kollega vara sjuk och en vikarie behövs ger CleanPilot en direkt insyn i var insatser ska göras.

Verktyget går också att använda för att kommunicera med andra som kollegor eller fastighetsskötare.Vill du prova på CleanPilot?

Implementeringen av CleanPilot görs i samarbete med ett specialiserat team på Procurator - våra CleanPilot-konsulter.

Du når dem på telefon 010 517 00 00 eller via e-post till cleanpilot@procurator.com 

Besök våra informationssidor: CleanPilot