Så städar och sanerar du vid vinterkräksjuka

Här nedan följer rutiner och produktförslag för att städa och sanera vid utbrott av magsjuka som vinterkräksjuka/Calicivirus.

→ All städ och rengöring
  1. Stäng av området där smittoutbrottet har skett för att stoppa smittan från att vandra vidare.
  2. Se till att ha gott om engångshandskar. Byt dem ofta, mellan olika arbetsmoment och/eller mellan olika städobjekt.
  3. Planera för att städa från rent till smutsigt. Torka även av beröringsytor som handtag, strömbrytare, hissknappar etc.
  4. Städa med färgkodning, det vill säga välj olika färger på städmaterialet för olika objekt och ytor. På så vis bryter du smittovägarna. Exempel: ska du städa av bordsytor - använd en blå microduk. Ska du städa av en toalett - använd röd microduk.

    Byt städmaterialet ofta. För områden med extra höga hygienkrav kan engångsdukar och engångsmoppar vara bästa lösningen. Kladdiga kräkningar torkas smidigt upp med absorptionsduken Spillex som suger upp och omvandlar vätskan till gelé.
  5. Använd städkemikalier som funkar för respektive städobjekt. Avsluta gärna med att desinficera ytor som tål ytdesinfektion.

    Om det finns dålig lukt trots rengöring kan det bero på proteinerna i smutsen. Använd då ett medel med så kallade odörätare som eliminerar de proteiner som skapar dålig lukt.
  6. Rengör dig själv - tvätta händerna och mellan fingrarna noga med tvål och vatten under minst 20 sekunder. Torka händerna med torkpapper, inte textilhanddukar som är en grogrund för smitta. Komplettera med handdesinfektion, gärna med effekt på virus som Deb Instant Foam Complete.
  7. Byt kläder efter avslutat arbete och skölj av skorna ifall du har trampat runt på smittade golvytor. Alternativt använd engångskläder och skoskydd när du sanerar.

Relaterade produkter

:-(

It looks like the application is not working properly on this device. Please contact customer support with a screenshot of this message, so that we can help you.