Material och funktion för skor

Vad spelar 3D-dry-foder, Vibram-sula, BOA-snörningsmekanism, Gore-Tex eller FlexStep för roll i dina skyddsskor eller skyddskängor? Lär dig och välj dina arbetsskor och skyddsskor därefter.

SieviAir® – låter dina fötter andas
SieviAir® – låter dina fötter andas

Utvecklad och patenterad av Sievi. Förbättrar luftväxlingen i skorna och ger ökad komfort.

SieviAir®-lösningen gör att den fukt som uppstår när fötterna blir varma avlägsnas ur skon genom kanaler i sulans sida. Kanalernas placering säkrar att luftväxling i skorna fungerar obehindrat.

Innersulan är perforerad. Under innersulan finns ett filter som är i förbindelse med andningskanalerna. Vid varje nedtramp pressas filtret svagt, och när foten lyfts upp återgår filtret till dess normala form igen. Detta framkallar en pumpningseffektvilket resulterar i ventilation inne i skon. 

TractionPro
TractionPro

Stabil friktionssula som ökar greppet på hala ytor.

Sulans unika friktionsgummiblandning tillsammans med det mellanskiktet FlexStep gör att sulan behåller elasticiteten även i kyligare temperaturer. TractionPro-sulans skärkantade profil är konstruerad för maximering av friktionen som ger ett bra grepp och ökar säkerheten i alla förhållanden.

BOA
BOA

Snörningsmekanism ger bättre komfort.

Den patenterade snörningsmekanismen BOA® är lätt att använda och stryktålig. Teknologin ger ett jämnt tryck över hela foten så du får en passform som är anpassad efter dina önskemål. 

Ett enkelt tryck på hjulet och vrid till du är nöjd. Lyft hjulet och kliv ur skon.

Mekanismen är fördelaktig på allt från arbetsskor, skyddsskor och skidpjäxor till golfskor. 

Mer om BOA

Sievi FlexEnergy
Sievi FlexEnergy

Ger dig fjädring i varje steg.

Ett elasticitetselement; en elastisk bit som täcker hela häldelen av skon. Med hjälp av denna uppnår man maximal stötdämpning samt utmärkt användningskomfort även under långa arbetsdagar, oavsett underlaget på arbetsplatsen.

Elementet är tillverkat av BASF-produkten TPU Infinergy®, världens första skummade termoplastiska polyuretan.

FlexStep®
FlexStep®

Överlägsen stötupptagning.

Sievi har i samband med skyddsskoanvändarna utvecklat FlexStep®-sulan med överlägsen förmåga att dämpa stötar. Den verkliga stötupptagningen tas upp av hela sulan och inte av tunna inläggsmaterial i enbart klacken.

Den suveräna stötdämpningsförmågan är konstaterad enligt den enda officiella testen, nämligen den Europeiska standarden EN 345, där den färdigkonstruerade skyddsskon testas.

FlexStep®-sulans hela konstruktion dämpar stötar mot fötter och ben, samt minskar belastningen på ryggraden som annars kan ge problem med värk och därmed sänka arbetsförmågan. Det är därför FlexStep®-sulan är behagligare och säkrare när det gäller att eliminera stötar.

GripStep
GripStep
Marknadens enda sulkonstruktion där man i slitytan har förenat friktionsegenskaperna hos mikroporös polyuretan och TR-gummi. Sulan biter sig fast i kalla och hala ytor. Tack vare dubbelkonstruktionen är sulan också elastisk och stötdämpande. Komfortabel från första steget.
Sievi Gel
Sievi Gel
Sievi Gel Comfortsulor hjälper dina fötter och din rygg att orka hela arbetsdagen.
SieviBalance
SieviBalance

Säkra steg och bättre grepp.

SieviBalance® för ökad vridstyvhet ger bättre kontroll av foten. Belastningen på vristerna minskar och därmed också olycksfallsrisken.

Vibram sula
Vibram sula

Vibram är en extra kraftig gummisula som är designad för att ge extremt bra grepp på ojämna underlag. Den är även värmebeständig, d.v.s. tål temperaturer upp till 300°C (HRO).

Vibram Arctic Grip Pro

Specifikt framtagen för att få bästa grepp på blöt is. Den mest avancerade sulan som Vibram skapat för detta ändamål. Sulan är gjord av gummimaterial, helt utan metallkomponenter.

Fördelar:

  • Klarar kyla ner till -40⁰ C
  • Specifikt framtagen för att prestera bra på blöt is
  • Värmebeständig
  • Oljebeständig
uvex xenova® climazone
uvex xenova® climazone
Användarens fötter känns behagligt torra tack vare uvex nya bambuskydd. Det funktionella fodret med integrerad bambu känns garanterat mjukt och bekvämt samtidigt som det absorberar fukt utan någonsin kännas fuktigt. Dessutom slipper du dubbla materiallager (fuktbarriärer), irriterande sömmar eller fogar tack vare kragens innovativa och i princip sömlösa utförande. Detta resulterar i en fri avdunstning av värmen och fukten som bildas i skon.
10 av 19 artiklar