Därför ska du städa med microfiber

Städning med microfiber i moppar och städdukar underlättar och effektiviserar arbetet. Anledningen till det är bland annat hur materialet är uppbyggt.

 
Alla våra microfiberdukar
 

Microfiberns unika förmåga

Microfibermaterialet består oftast av polyester eller polyamider, eller en blandning av dessa. Microfibrerna är delade på ett speciellt sätt vilket syns i ett mikroskop. I genomskärning ser de ungefär ut som små asterisker (*).

  • Microfiberns uppbyggnad tillsammans med statisk elektricitet gör att en torr microfiberduk kan fånga upp smuts, bakterier och dammpartiklar.
  • Är microfiberduken lätt fuktad, suger den istället upp partiklarna. 

Jämför detta med andra material som oftast skjuter allt bakom eller framför sig istället.

Så rengör du microfibern

När microfiberduken läggs i varmt tvättvatten öppnar sig fibrerna och släpper ut smutsen i vattnet. Riktigt grov smuts släpper när duken tvättas med tvättmedel.

Viktigt att tänka på vid tvätten är att inte tillsätta sköljmedel till dukar och moppar som innehåller microfiber eftersom det förstör microfibrerna.

"Sköt om microfibern på rätt sätt för fortsatt optimalt städresultat."

Ju tunnare fiber, desto bättre

Idag finns det många städdukar och städmoppar tillverkade av microfiber. De är ofta också av olika tjocklek och trots att det är omöjligt för ögat att se skillnaden så är det förvånande stor skillnad i egenskaperna. 

  • Tillverkningsmetod avgör hur fin själva fibern blir.
  • Den färdiga produktens egenskaper påverkas även av att det finns olika fiberkonstruktioner och vilka garner man väljer som bärare av microfibern.

Ju finare fiber, desto bättre egenskaper får den färdiga produkten. Vill du ha den överlägset bästa funktionen ska du välja ultrafina microfiber.

För att få kallas ultrafin, är det tjockleken - så kallad denier - på fibern som räknas. Ju lägre (tunnare) denier, desto mer effektiv fiber. Ultrafin microfiber får vara max 0,3 denier.

Samtidigt ökar kostnaden för den färdiga produkten men i gengäld ökar livslängden på produkten och resultatet av städningen förbättras.

KBM och microfiber

KBM-systemet var det första ultrafina microfiberbaserade städsystemet i världen som utvecklades och introducerades i Sverige under början 1990-talet. Sedan dess har kunskapen kring fördelarna med att städa med ultrafina microfiber spritt sig över hela världen. KBMs erfarenheter, från att ha varit med från början när microfiberbaserade städsystem togs fram, ligger än idag till grund för att vi vet vad som fungerar och vilka krav man måste ställa på ett system för professionell städning.

I vårt nya varumärke, Glenta, tar vi med oss erfarenheten och kunskapen från KBM för att ytterligare utveckla städning i mån av effektivitet och hållbarhet.

Relaterade produkter

:-(

It looks like the application is not working properly on this device. Please contact customer support with a screenshot of this message, so that we can help you.