Varianter av hörselskydd

Buller i arbetsmiljön kan liknas vid radioaktivitet. Vi klarar bara en begränsad dos. Hur skadligt bullret är beror på tiden i kombination med ljudnivån.

Ett hörselskydd är det bästa skyddet för att avskärma dig från skadligt buller.

Vad händer om du inte bär hörselskydd?

All form av slarv med att bära hörselskydd (bärtid) kan ge dig hörselskador.

  • Endast 99% bärtid eller bara fem minuters “slarv” om dagen minskar hörselskyddets effekt påtagligt. 
  • Endast 90% bärtid innebär att du inte kan förvänta dig säkert skydd av ditt hörselskydd.

100% bärtid är nödvändigt för att du ska få den skyddseffekt som anges för det hörselskydd du valt. Välj ett bekvämt hörselskydd som passar dig och dina behov samt ger rätt dämpning i just din arbetsmiljö.

Översikt av hörselskydd

Hörselproppar
Hörselproppar
Finns som engångs-, flergångs- och formgjutna proppar samt bygelproppar. Problemet med proppar förr har varit att de skavt och tryckt så att de inte har använts. Idag gör nya material och tillverkningsmetoder att hörselproppar anpassas efter krav och unika förutsättningar. Viktigt: sätt in proppar korrekt för att säkerställa skydd.
Hörselkåpor
Hörselkåpor
Kan bäras med hjässbygel över huvudet, nackbygel bakom nacken eller monterade på hjälm i de arbetsmiljöer som kräver huvudskydd.
Passiva hörselskydd
Passiva hörselskydd
Saknar elektronik och har endast funktionen att blockera externt ljud för skydda användaren.
Aktiva hörselskydd
Aktiva hörselskydd
Hörselskydd med radio/MP3-aktiva kåpor gör det möjligt att lyssna på radio/musik. Idag väljer många hörselskydd med Bluetooth för att streama radio eller musik till hörselskyddet framför inbyggd FM-radio eller 3,5 mm AUX-kabel.
Hörselskydd med nivåberoende medhörning
Hörselskydd med nivåberoende medhörning
Elektronisk ljudfiltrering och ljudförstärkning (begränsade till 82 dB). Möjlig gör t ex kommunikation mellan två personer i en bullrig miljö utan att behöva ta av hörselskyddet. Funktionen ger även användaren möjlighet att höra olika typer av varningssignaler.
Hörselskydd för kommunikation
Hörselskydd för kommunikation
Idag finns både kåpor och proppar med inbyggd Bluetooth för att koppla dem till mobiltelefon eller kommunikationsradio. Även hörselskydd med Bluetooth MultiPoint (MP) för att kunna ansluta två enheter via Bluetooth till hörselskyddet, t ex en mobiltelefon och en kommunikationsradio. Alternativet är hörselkåpa med inbyggd kommunikationsradio.

:-(

It looks like the application is not working properly on this device. Please contact customer support with a screenshot of this message, so that we can help you.