Städtips för golv med moppar från KBM

Vilken mopp ska du välja? KBM Professional har ett brett moppsystem som passar ditt behov.

  • Valet av golvmopp beror på vilken typ av golv det är, i vilken miljö det finns och vad för typ av underhåll det kräver.
  • Val av underhåll påverkar i sin tur hur ofta städning ska ske med inslag av underhållskem. Det kan ske med mjuka eller hårda vaxer, polish eller med polering. För att lägga ut vax och polish rekommenderar vi KBM Bondermopp.
  • Även årstid och väderlek påverkar val av mopp. I exempelvis en entré vid bra väderlek med lättare smuts, rekommenderar vi KBM Ultra HD eller KBM Allroundmopp. När det är regn/höst/vinter är KBM Wet Micro ett smart val.

Daglig städning

Vid daglig städning med golvmopp är det viktigt att ta bort damm och torr smuts för att hålla god hygien och minska slitage på golv. Det gäller till exempel i korridorer, en bit in från entrén och andra allmänna utrymmen. Då är KBM Torrmopp bra. Finns det risk för våta fläckar rekommenderar vi KBM Bondermopp som kan användas både torr och fuktig.

Veckostädning

För veckostädning av allmänna utrymmen ska samtliga golv fuktmoppas för att hålla god hygien.

  • Vid lättare fuktmoppning rekommenderar vi KBM Bonder Mopp eller KBM Allround Mopp.
  • För större ytor kan du välja KBM Ultra HD eller KBM Micro Max som har stor anläggningsyta.

Ha alltid olika alternativ av torr- och fuktmoppar på städvagnen. Vid fuktmoppning är förpreparerade moppar att rekommendera. Det sparar tid och underlättar daglig städning.  

Samtliga KBM-microfibermoppar för fukt- eller våtmoppning kan användas med enbart vatten, alltså helt utan kemikalier för en miljövänligare städning.

Dock kan kemikalier behövas vid svårare fläckar. Då rekommenderar vi till exempel KBM Ultra Clean som är miljömärkt med Svanen.

:-(

It looks like the application is not working properly on this device. Please contact customer support with a screenshot of this message, so that we can help you.