Engångshandskar

Arbetshandskar av typen engångshandskar behöver vara slitstarka och följsamma. Vi har ett brett utbud engångshandskar för olika branscher och miljöer.

I många arbetsmiljöer finns det höga krav på hygien och engångshandskar. Handskarna ska skydda både dig och det du hanterar, minimera smittspridning och infektioner. 

Valet av handske styrs därför av det du arbetar med men materialen passar olika för olika arbetsmiljöer.

→ All städ och rengöring

För livsmedel

I livsmedelsbranschen ska du inte använda vinylhandskar när du hanterar feta livsmedel. De kan innehålla skadliga mjukgörare (ftalater) som kan överföras till livsmedlet. 

Använd istället handskar av nitril eller polyeten med en glas- och gaffelsymbol. Den talar om att de kan användas för livsmedel. 

Vårda huden i engångshandsken

En del yrken innebär många byten av handskar eller att de sitter på under långa arbetspass. För huden är det tufft så följ våra råd:

  • Händerna ska vara ordentligt rena och framförallt torra innan du tar på dig handsken. Smuts och fukt är annars en perfekt miljö för bland annat bakterier, vilket bidrar till hudproblem.
  • Använd innervante av bomull. Det ger en torrare känsla och minimerar risken för hudreaktioner. Kan du inte använda innervante - byt handske så fort handen blir svettig. Se till att huden är torr innan du tar på en ny.
  • Välj puderfria handskar. Puder i handskar kan torka ut huden och bidra till ökad allergirisk.
  • Förebygg hudirritation med hudskyddskräm. Låt den torka in ordentligt innan du tar på handskarna. 

Är du känslig mot ett material? Hör av dig - vi hjälper dig välja rätt engångshandske. 

Engångshandskar från Worksafe

:-(

It looks like the application is not working properly on this device. Please contact customer support with a screenshot of this message, so that we can help you.